نخستین تیزر فیلم‌ «زن و بچه» با بازی پریناز ایزدیار و پیمان معادی + فیلم هشدار سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد درباره ۱۶۹ ساختمان ناایمن رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر مشهد مقدس: افتتاح سالن چندمنظوره «شهید زاهدی»، گامی به سوی توسعه ورزشی در روستا‌های محور مشهد-میامی است برگزاری اردوی تیم ملی فلوره در مشهد مقدس مراسم نکوداشت روز شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در مشهد برگزار شد (۲۵ تیرماه ۱۴۰۴) پیشنهاد ارائه طرحی درخصوص احداث نخستین دهکده گردشگری ویژه دهیاری‌های کشور ادامه فعالیت عمرانی خط ۳ مترو مشهد، با وجود کمبود منابع مالی رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: دولت باید اختیارات لازم را به مدیران محلی واگذار کند شهردار مشهد مقدس خبر داد: افتتاح مجموعه ورزشی به همراه لندفیل مهندسی بهداشتی ویژه دفع پسماند‌های بیمارستانی امکان استفاده نوجوانان ۱۵ساله مشهدی از دوچرخه‌های بایدو فراهم شد تأکید فرماندار مشهد بر ایمن‌سازی ساختمان‌های ناایمن آلودگی هوای کلانشهر مشهد، برای دومین روز پیاپی (۲۵ تیر ۱۴۰۴) علیزاده: انتظار داریم شهرداری مشهد با قوت بیشتری در تامین منابع مالی پروژه‌های شهری عمل کند فراوانی میوه و قصه صنعت کمپوت و کنسروسازی در خراسان فراخوان ثبت‌نام سفر اربعین ۱۴۰۴ در مشهد و خراسان رضوی | زائران در سامانه «سماح» ثبت‌نام کنند گلایه شهروندان از بوی نامطبوع حوالی بیمارستان هاشمی نژاد مشهد سهم مشهد از مالیات بر ارزش افزوده، همچنان ناچیز ساختمان معراج شهدای مشهد در آستانه تکمیل و تحویل به مردم عضو کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد مقدس مطرح کرد: پیشرفت ۷۰ درصدی کلان‌پروژه تقاطع غیرهم‌سطح انقلاب اسلامی هزینه سفر اربعین ۱۴۰۴ یک خانوار ۴ نفره از مشهد چقدر می‌شود؟ رئیس کمیسیون خدمات شهری و محیط‌زیست شورای اسلامی شهر مشهد: ۱۲۰۰ میلیارد تومان اوراق برای توسعه زیرساخت و تجهیز آتش‌نشانی مشهد منتشر خواهد شد
سرخط خبرها

زادگاه جارو  مشهدی‌ ها

  • کد خبر: ۱۷۸۵۷۶
  • ۱۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۲
زادگاه جارو  مشهدی‌ ها
تلگردی‌ها هنوز هم صبح تا شب، مشغول دسته کردن ساقه‌های سرخ رنگ هستند.

خش خش جارو روی فرش‌های نیم دار اتاق؛ خش خش جارو روی موزاییک‌های آب خورده حیاط، خش خش جارو روی سنگ و سیمان سخت کوچه و خیابان، حالا را نبینید که جارو‌ها افتاده اند گوشه انباری‌ها و جاروبرقی‌ها با سر و صدای فراوان همه زحمت رفت و روب را به عهده گرفته اند.

حالا که خانه‌ها هم حیاطی ندارند تا جارو کردن بخواهند. روزگاری هر خانه چندین و چند «جارو سیخی» داشت. جارو‌هایی که همه شان در محله‌ای پرت افتاده بافته می‌شدند. جایی در دل محله طلاب  به نام تلگرد.

تلگرد تا همین چند دهه پیش، روستا بود. آب و قناتی داشت و کشت و کاری. روستایی پهلو به پهلوی «گلشور» و «گلشهر» و «شادکن». تلگرد، قلعه‌ای هم داشت با درو دیوار‌های بلند و خانه‌های خشت و گلی. حالا درست در جای همان قلعه، بیمارستانی بنا شده است که در کار آموزش دانشجوها، فعال است. تلگرد باغ بزرگی هم داشته که حالا پارک شده است.

پیشه تلگردی ها، اما همچنان باقی است، با آنکه جارو‌ها دیگر آن قدر‌ها مشتری ندارند. حالا دیگر نه نوعروسی «جاروی عروس» سفارش می‌دهد و نه کسی برای خانه اش «جارو سیخی» می‌خرد. با این همه هنوز هم در کوچه‌ها و میلان‌های تلگرد، می‌شود مغازه‌های جاروبافی را دید که صبح تا شب، مشغول دسته کردن ساقه‌های سرخ رنگ جارو هستند. تلگرد، هنوز هم محله جاروباف هاست. محله «جارو مشهدی».

تا همین روز و روزگار‌های نه چندان دور، دورتا دور همه زمین‌های کشاورزی، بوته‌های بلند جارو را می‌شد دید که حکم بادشکن را داشته اند. کشاورز‌ها گاهی هم گوشه‌ای از زمین را جارو می‌کاشته اند. جاروکاری، کشت متداولی بوده در گستره‌ای وسیع از شرق کشور. از مشهد تا سیستان و از آن طرف تا آشخانه و بجنورد، هر کشاورزی که بار جارو داشت، بارش را می‌فرستاد تلگرد.

تلگرد هنوز هم مقصد ساقه‌های سرخ جاروست با آن گردی که اگر بنشیند به تن آدم، پیر آدم را دستش می‌دهد. جارو مشهدی‌ها هنوز هم همین جا در تلگرد بافته می‌شوند. حالا بگذار خیلی از مشهدی‌ها هم ندانند تلگرد کجاست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->